A 8 lépcsőfok
Nyolc lépés: ez volt az út, amit a Mokaflor bejárt az elmúlt 70 évben. Az első lépés az első üzletének nyitása volt 1950-ben Firenze szívében.
Ma már a világ összes tájáról érkezett kávét pörkölünk, és exportálunk a világ 40 országában, 3 különböző termékvonallal.
Az első és legfontosabb lépés a jó nyers kávébab kiválasztása a kávéültetvényekről. Ezután lassú és szakaszos pörkölést alkalmazunk, amely a legjobb módszer a megfelelő olaj és zsírtartalom megtartásának, és ne égessük le, mint sok másik nagyipari pörkölő üzem.
A lassú és szakaszos pörkölésnek köszönhetően megvan a lehetőségünk arra, hogy közvetlenül belenyúlhassunk a gyártási folyamatban amennyiben szükséges.A pörkölés több időt vesz igénybe, de az eredmény magáért beszél.
A harmadik lépés, hogy hagyják a kávét gázokat eltávolítani egy pár napig (általában 48 és 60 óra időtartamig) csomagolás elött.
A teljes termékpalettánk (több, mint 50 féle) nagyon széles és tartalmaz nem kizárólag kávét, hanem például kiegészítők is vásárolhatóaik, ezzel ellátva minden igényt kávézóknak, hoteleknek, éttermeknek.
Magabiztosan hisszük, ahhoz, hogy valaki kiváló kávét készíthessen, a legjobb tudásra van szükségünk. Ezért, 2009-ben a Mokaflor létrehozta az Espresso Academy-t, egy iskolát baristáknak, minden témát érintve ami kapcsolódik a kávéhoz. Az iskola létszáma immáron 1000 diák felett van minden évben.
A sok-sok év alatt a kávékészítés terén, sajnos, sok mindent megtanulhattunk a munka körülményekről az érintett országokban. Éppen ezért, a Mokaflor kiemelt figyelmet szentel a Méltányos kereskedelmi elismervényekre, kiegészítve a Q elismervényekkel az organikus kávéinkhoz.
Végül de nem utolsó sorban, igyekszünk minél több információt adni a termékeinkről, hogy egy tisztább és átláthatóbb képet kaphassanak termékeinkkel kapcsolatban.